Matkapäiväkirja valokuvineen linkistä:
Kiinan matkapäiväkirja

Lauantai 10.4.

Matkamme alkoi lentokentälle lähdöstä joskus 16. aikaan. Kaikki olivat innoissaan lähdöstä, eikä lentokentällä tullut ongelmia vastaan. Lentomme kesti Pekingiin kokonaista 8 tuntia ja aika erokin oli Suomeen verrattuna +5 tuntia.
Sunnuntai 11.4.
Kone laskeutui Pekingiin noin 7 aikaan aamulla ja melkein kaikki meistä olivat nukahtaa pystyyn, koska melkein kukaan ei ollut pystynyt nukkumaan yölennon aikana silmällistäkään. Lentokentältä lähdettiin bussilla Yuying Middle Schoolille, jossa tulevat isäntäperheet odottivatkin jo meitä. Koululle päästyä meidät jaettiin isäntäperheisiimme, joiden kanssa sitten lähdettiin viemään laukkujamme majoituspaikkoihimme. Oma isäntäperheeni oli jo heti ensi tapaamisella mukavalta vaikuttavia tyyppejä. Ensimmäiseksi ideaksi perheeseen päästyäni minut vietiin ensimmäiseksi ostoksille eräänlaiseen tavarataloon. En tosin ostanut sieltä mitään. Sen jälkeen minun oli määrä mennä heidän kanssaan lounaalle syömään Pekingin ankkaa, mutta koska olin erittäin väsynyt olin nukahtaa pöytään ja lopulta hostini ehdotti, että hän veisi minut pariksi tunniksi nukkumaan ennen Taivaallisen rauhan aukiolle ja Kiellettyyn kaupunkiin menoa.
Herättyäni sitten parin tunnin päästä siitä lähdimme kohti Tienanmenin aukiota ja samalla hostini selosti minulle, että myös eräs toinen suomalainen tulisi perheensä kanssa mukaamme kiertelemään Kiellettyyn kaupunkiin. Päivä meni mukavasti ja illalla söimme hotpottia...

Maanantai 12.4.
Maanantaini alkoi 6.20 herätyksellä ja 7. aikoihin olitiinkin jo kiiruhtamassa koululle missä meidän oli määrä seurata 2 eri tuntia. Maanantai-iltanakin teimme kaverini hostin kanssa dumplingeja jotka veimme sitten mukanamme ravintolaan, missä ne sitten kypsennettiin.
Tiistai 13.4.
Päivä alkoi yhtä aikaisin kuin maanantaikin, mutta täksi olikin suunniteltu 3 eri tunnille osallistuminen ja meitä varten pidettiin myös kuvistunti, jossa meitä opetettiin tekemään Pekingin ooppera meikki sellaisille kipsikasvoille. Opettelimme myös taichita kokonaista 2 tuntia. Tiistai-iltana minut sitten raahattiin ostoskeskukseen vain sitä varten, että isäntäperheeni sai ostaa minulle Qipaon eli siis perinteisen kiinalaisen mekon tai paremmin sanoen kaksi kappaletta. Olisin halunnut tietään miten paljon ne maksoivat, mutta en saanut nähdä hintalappu tai kuittia.


Keskiviikko 14.4.

Keskiviikon vietimme Kiinan muurilla, Tieteis- ja teknologiamuseossa ja Pekingin Olympia-alueella. Kiinan muurille mennessä oli hirveä määrä rappusia kiipustettavana toki huipulle olisi päässyt hissilläkin, mutta meidät laitettiin kiipustamaan juuri rappuja. Ja juttu vaan parani kun jouduimme sitten kävellä vielä ne takaisin alas. Se Tieteis-ja teknologiamuseo ei ollut paljoa Heurekaa kummempi, paitsi että eräs koululaispoikien ryhmä kuvaili meitä eikä sitä museota. Pekingin Olympia-alueen läpi me vain kävelimme. Pääsimme hostiemme koulun jälkeen Xidaniin ostoksille. Illalla menin sitten yökylään hostini kanssa kaverini isäntäperheeseen. Katselimme hieman jotain kuvia ja ilta oli muutenkin hauska.
Torstai 15.4.

Päivämme alkoi Kesäpalatsilla jonka kävelimme melkein päästä päähän. Pääsimme jopa näkemään Pekingin oopperaa. Kesäpalatsin jälkeen kävimme syömässä ja jatkoimme matkaa johonkin ammattiopiston tyyliseen kouluun. Se oli kyllä erittäin huippulaatuinen koulu, paitsi että leipomoala puuttui, jos se olisi ollut siellä olisin voinut harkita sinne opiskeluun jäämistä. Illal minut ja ystäväni sitten vietiin karaokeen, se oli kuin suoraan jostain aasialaisesta elokuvasta. Lauloimme kaverini kanssa isäntäperheidemme iloksi muutamia englannin kielisiä kappaleita. Onnekseni siellä oli myös yksi tuttu kiinalainen kappale minkä sitten lauloin hostini avustamana. Sweety - Ying Hao Cao oli se kappale, ainoa ongelmani oli se, että sanat oli kirjoitettu kiinalaisin merkein.
Perjantai 16.4.
Viimeinen päivä perheissä käynnistyi Silk Markettiin lähdöllä. Ja voin näin jälkiviisaana sanoa, että sinne ei kannata mennä, koska myyjät ovat argessiivisi ja rupeavat haukkumaan meitä hulluiksi heti jos yritämme tinkiä hintaa alemmas. No se siitä, illalla oli jäähyväisillallinen, jossa esintyi sekä suomalaisia, että kiinalaisia. (Minunkin piti esiintyä kaverini kanssa, mutta olin vahingossa unohtanut taustamusiikki Cd:n Suomeen, joten me emme esiintyneet.)

Lauantai 17.4.

Lentomme piti lähteä lauantai aamupäivällä, mutta se ei lähtenytkään tuhkapilven takia. Monet olivat sitten hieman masentuneita siitä, ettei päästykkään Suomeen. Itse luulin aluksi, että toiset vaan vitsailivat sillä, että seuraava varmasti varattu lento olisi ollut vasta 4.5.